Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Hindi Dolması

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının hazırlanması biraz zaman alabilir. Ancak hindi etini bir gün önceden haşlar iseniz hindi dolması sizin için zor olmayacaktır. Sağlık açısından birçok faydası olan hindi eti, nedense her zaman tüketilen et türlerinden değildir. Ancak en azından ayda bir gün bile olsa tüketilmesinde fayda olacaktır. Tavuk etine benzer görüntüsü ama bambaşka lezzeti ile birçok kişinin favori et türleri arasında giren hindi etini dolma şeklinde hazırlayabilir ve harika bir sunum yapabilirsiniz. Hindi dolmasını eğer ilk defa deneyecek iseniz buyurun malzemelere ve tarife göz atabilirsiniz.

Hindi Dolması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tane küçük boy tüm hindi
  • Yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı dolusu salça
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

İç Pilavı için

  • 250 gr ciğer
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar su
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Hindi Dolma Nasıl Yapılır?


Alınmış olan hindinin her tarafını güzel bir şekilde ılık su ile yıkayın. Eğer hindi de ince tüyleri var ise ocağın üzerinde yüksek harlı ateş de tüyleri temizleyip yakın. Ardından tekrar yıkayın ve hindiyi yarım limon suyu ile bir güzel ovun. Bu aşamada hindinin her tarafına limon suyunu yedirin. Ardından sosu hazırlamak için derin bir kâse alın ve içerisine salça, tuz, karabiber, sıvı yağ ve süt ilavesi yapıp karıştırın. Hindiyi sosun bulunduğu kâsenin içerisine alın ve sos ile her tarafını ovun. Eğer hindiyi sos da bekletecek vaktiniz yoksa bir gece önceden hindiyi yarım saat kadar sıcak suda haşlayabilirsiniz.

Sosu sürülmüş olan hindiyi buzdolabına kaldırın ve bir saat kadar dinlendirin. Hindi sosu ile dinlenirken siz de bu arada iç pilavı hazırlamaya geçebilirsiniz. İç pilav için pirinci bir kâsenin içerisine alın ve üzerine sıcak su ile tuz ilavesi yapıp bekletin. Pirinçleri sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar bekletmek yeterli olacaktır. Beklemiş olan pirinçlerin suyunu süzün ve pilavı yapmaya geçin. Pilav için yanmaz tabanlı bir pilav tenceresi alın ve içerisine yağ ilavesi yapıp ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp ilave edin ve kavurun. Soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine ciğerleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin ve ciğerler ile kuru soğanı ciğerler pişene dek kavurun.

Suyu süzülmüş olan pirinci de malzemelerin içerisine ilave edip karıştırın. Ayrı bir tavada dolmalık fıstıkları kavurun ve pembeleşince pirinçlerin içerisine alıp karıştırın. Pilavın suyunu üzerini geçecek kadar ilave edin. Bu aşamada çok su vermemenizi tavsiye ederiz. Nedeni ise hindinin suyu ile de pirinçler pişeceği için lapa olabilir. Pilav suyunu çekince maydanozu ince kıyım yapıp içerisine ilave edip karıştırın ve baharatları da ekleyip pilavı hindinin içerisine doldurun. Hindinin karın kısmını mutfak ipliği ile dikin ve hindinin karnı aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Hindinin her tarafına margarin veya tereyağı sürüp tepsiyi fırına gönderin. 195-200 derelik fırında hindi dolma tarifini yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve hindi eti yumuşak olacak şekilde pişmiş ise fırından alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.01.2024 00:50:39
Hindi Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Hindi Dolması Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Hindi Dolması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Sülüngiller familyasından olan hindi, adını Hint şehirlerde yetiştirilen...
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hin...
Hindi Izgara Tava
Hindi Izgara Tava
Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arasında yer alır. Biz neden, hindi etini kendi evimizde yapmayalım. Izgara yemekleri hem daha lez...
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiştiriciler çok değişik hastalıklara karşı mücadele etmek zorundadırlar. Ama hastalıklar o kadar değ...
Hindi Eti Kavurma
Hindi Eti Kavurma
Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bi...
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olması...
Fırında Hindi Göğsü
Fırında Hindi Göğsü
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir....
Hindi Kapama
Hindi Kapama
Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etle...
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu için artık çokça tercih edilmekte ve denenmekte olan bir et çeşidi. Benim de severek yaptığım hi...
Erkek Hindi
Erkek Hindi
Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup kümes hayvanlarının en büyüğüdür. Erkek hindiyi dişi hindiden ayıran özelliklerinden biri de kilosudu...
Hindi Tandır
Hindi Tandır
Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak...
Hindi
Hindi
Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17. Yüzyılın başlarında olmuştur. Eti için yetiştirilen kümes hayvanı olarak bilinirler. Hindi g...

 

Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Göğsü
Hindi Kapama
Hindi Pirzola
Erkek Hindi
Hindi Tandır
Hindi
Hindi Füme
Hindi Boynu
Hindi Kuluçka Süresi
Beyaz Hindi
Hindi Çorbası
Dişi Hindi
Hindi Yumurtası
Hindi Sote
Hindi Yavrusu
Fırında Hindi Sosu
Hindi Kavurma
Hindi Göğsü
Mantarlı Hindi Sote
Hindi Haşlama
Hindi Yemekleri
Hindi Çeşitleri
Hindi Sosu
Hindi Fırında
Popüler İçerik
Hindi Füme
Hindi Füme
Hindi Füme, Diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ...
Hindi Boynu
Hindi Boynu
Hindi BoynuHindi Boynu İçin Gerekli MalzemelerBir kilo hindi boynuBir yemek kaşığı yoğurtBir yemek kaşığı salçaBir çay bardağı sıvı yağTuz ve kekik bi...
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürme...
Beyaz Hindi
Beyaz Hindi
Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yap...
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette y...
Dişi Hindi
Dişi Hindi
Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısm...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024