Hindi Sarma

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksektir. Hindi sarma, hindi etinin but kısmından yapılmaktadır. Hindi etinin en leziz kısmı olan but tarafı, yumuşak yapıda olup yağ oranı da göğüs kısmına göre ibraz daha fazladır.

Hindi Sarma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane bütün but (kemiksiz ve hafif ezilmiş)
  • Bir avuç arpacık soğan
  • 1 tane dolmalık sarı biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 500 gr ıspanak
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 fiske karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 8 diş sarımsak

Hindi Sarma Hazırlanışı

Yanmaz bir tavanın içerisine sıvı yağ ilavesi yapıp ısıtın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Yağın içerisine soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve soğanların yanına ilave edip karıştırın. Ispanakları iyi bir şekilde temizleyin ve yıkayın. Bol suda yıkanmış olan ıspanakları ince şekilde doğrayın. Biberleri de temizleyip yıkadıktan sonra minik küp şekilde doğrayın ve soğanların yanına ilave edip karıştırın.

Yıkanmış olan ıspanakları biberler yumuşadıktan sonra tavanın içerisine ilave edin. Ispanakları suyunu çekene dek kavurun.

Ispanaklar kendi suyunu verip çekince hazırlanmış olan harcın içerisine tuz ve baharat ilavesi yapın. Bütün malzemeleri ilave edilen harcı bir güzel karıştırın.

Ezilmiş ve yaprak gibi açılmış olan hindi etinden bir parça tezgahın üzerine alın. Etin bir kenarına hazırlanmış olan ıspanaklı harçtan ilave edin. Hindi etinin harçlı olan yerinden başlayıp dikkatli bir şekilde rulo olacak biçimde sarın. Sarılan hindi sarmaları yağlanmış fırın tepsisinin içerisine yerleştirin. Diğer kalan etleri de aynı şekilde sarın ve fırın tepsisinin üzerine alın. Eğer hindi etinin kenarları sarıldığında açık kalıyor ise mutfak da kullanılan fırın ipi ile dikin.

Fırının ayarını yaklaşık 185-190 dereceye getirin. Hindi sarmaların her tarafları nar gibi kızarana dek fırında pişirin. Kızaran etlerin üzerine bir folyo kapatın ve fırının ayarını 170 dereceye düşürüp bu şekilde yarım saat kadar pişirin. Verilen sürenin ardından hindi sarma yemeğini kontrol edin ve etler yumuşamış ise servis tabaklarına alıp sunum yapın. Sıcak olarak sunum yapılan hindi sarma yemeğinin yanına sadece salata veya pirin. Pilavı hazırlayabilirsiniz. Doyurucu özelliği fazla olduğu için ekstradan yanına yemek yapmanıza gerek yoktur. Afiyet olsun.

Hindi Sarma Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindi Sarma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Sülüngiller familyasından olan hindi, adını Hint şehirlerde yetiştirilen...
Rüyada Hindi Görmek
Rüyada Hindi Görmek
Rüyada Hindi Görmek, rüya sahibinin hayatında olumlu gelişmeler olacağına işaret eder. Rüyasında hindi gören kişi aile hayatında yaşadığı huzursuzluğun, gergin olan ortamın düzeleceğine delalet eder. Rüya sahibinin iş hayatında yaşadığı bütün olumsuz...
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da, kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hi...
Hindi Izgara Tava
Hindi Izgara Tava
Hindi ızgara tava Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüx restorantlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arasında yer alır. Biz neden, hindi etini kendi evimizde yapmayalım. Izgara yemekleri hem daha lezz...
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile birlikte yetiştiriciler çok değişik hastalıklara karşı mücadele etmek zorundadırlar. Ama hastalıklar...
Hindi Eti Kavurma
Hindi Eti Kavurma
Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bi...
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olması...
Fırında Hindi Göğsü
Fırında Hindi Göğsü
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir....
Hindi Kapama
Hindi Kapama
Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etle...
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, butu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var.Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu için artık çokça tercih edilmekte ve denenmekte olan bir et çeşiti. Benimde severek yaptığım hind...
Erkek Hindi
Erkek Hindi
Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup kümes hayvanlarının en büyüğüdür. Erkek hindiyi dişi hindiden ayıran özelliklerinden biri de kilosudu...
Hindi Tandır
Hindi Tandır
Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak...
Hindi
Hindi
Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17. yüzyılın başlarında olmuştur. Eti için yetiştirilen kümes hayvanı olarak bilinirler. ...
Hindi Füme
Hindi Füme
Hindi Füme, Diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes hayvanları bu işleme tabi tutulabilir. Füme işlemi etteki suyu uzaklaştırmak ve ...
Hindi Boynu
Hindi Boynu
Hindi BoynuHindi Boynu İçin Gerekli MalzemelerBir kilo hindi boynuBir yemek kaşığı yoğurtBir yemek kaşığı salçaBir çay bardağı sıvı yağTuz ve kekik birer tutam
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürmektedir. Doğal Kuluçka: Bir hindi 18 ile 20 yumurta ile kuluçkaya yatar k...
Beyaz Hindi
Beyaz Hindi
Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yapıldığında, derilerinin üstünde bulunan hav tüyü denilen tüylerde belli olmaz. Beyaz hindileri...
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette yemekler ortaya çıkarılmaktadır. Tavuk etinden daha lezzetlidir ama sadece nedense yılbaşının ...
Dişi Hindi
Dişi Hindi
Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısmı tüysüzdür. Tüylerinin rengi kahverengi ve parıltılara sahiptir. Erkek hindi kabarmasıyla ün...
Hindi Yumurtası
Hindi Yumurtası
Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak büyüktür ve bir hindi yumurtası 1,5 tavuk yumurtasına denktir.
Hindi Sote
Hindi Sote
Hindi eti sote, özellikle hindi eti sadece yılbaşı günlerinde tüketilmektedir. Hindi eti en iyi protein kaynağı olan bir besin olmasından dolayı günlük yaşamımızda tüketilmesi gereken besin kaynağıdır. Çoğunlukla hindi eti kalori ve kolesterol...
Hindi Yavrusu
Hindi Yavrusu
Hindi yavrusu, yetiştirmek eğlencelidir ve ayrıca ekonomik açıdan da karlıdır. Bir takım kişiler hindileri evcil hayvan olarak beslemekten hoşlansa da çoğunlukla etinden faydalanmak amaçlı yetiştirilir. Çiftliğinize hindi yetiştiriciliğin...
Fırında Hindi Sosu
Fırında Hindi Sosu
Fırında hindi sosu tarifi hindi etine çok yakışıyor. Fırında piştiği için çok hafif oluyor. Hindi sosunu hindi etinin üzerine ilave edince çok güzel oluyor. Pilavın yanına çok yakışıor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Misafirler...
Hindi Kavurma
Hindi Kavurma
Hindi kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi etini pisirmek için usta olmaya gerek yok. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani u...
Hindi Göğsü
Hindi Göğsü
Hindi göğsü:Hindi göğüsü çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Bu tarifte et yumuşacık ve lokum gibi oluyor. Hindi etini pişirmek için usta olmaya gerek yok. Sadece püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Artık evinizde hindi etini...
Mantarlı Hindi Sote
Mantarlı Hindi Sote
Mantarlı hindi sote, sote şeklinde yapılan yemekler hem sunum açısından hem de görsellik bakımından çok şık olmaktadır. Yanında pilav eşliğinde mantarlı hindi yemeğini sunum yapabilirsiniz. Hazırlanması da kolay olan mantarlı hindi sote ...
Hindi Haşlama
Hindi Haşlama
Hindi Haşlama, Ülkemizde nadir tüketilen bir et çeşididir. Kırmızı ete göre daha sağlıklı ve lezzetli bir beyaz ettir. Hindi etini en yüksek tüketim yapıldığı dönem yeni yıl akşamıdır. Aslında kış aylarında grip den hastalıktan korunmak i...
Hindi Yemekleri
Hindi Yemekleri
Hindi yemekleri, tavuksular takımının, sülüngiller ailesine ait olan hindi, özellikle yılbaşının vazgeçilmez yemeğindendir. Yılbaşıyla özdeşleşmiş olan hindi birçok çeşit yemek yapımında kullanılabilir. Tavuk etine nazaran daha yağlıdır. ...
Hindi Çeşitleri
Hindi Çeşitleri
Hindi Çeşitleri, Hindiler (Meleagridinae), tavuksular ailesine mensup olan sülüngiller familyası grubunda bir alt familya oluştururlar. Amerika'ya ilk gidenler tarafından saptanmış ve 17. yüzyılın başlarında Avrupa’ya ulaşmıştır. Günümüz...
Hindi Sosu
Hindi Sosu
Hindi Sosu; Son zamanlar da tüketimi hızla artan çeşitli yemekleri yapılan hindi, sağlıklı bir besindir. Hindiyi bir çok pişirme yöntemiyle yapmanız mümkün.Bu tip etleri lezzetlendirmek için şüphesiz en önemli unsur lezzetli soslardır. Hi...
Hindi Fırında
Hindi Fırında
Hindi Fırında, Hindi, daha çok batı toplumunda yaygın olarak pişirilmektedir. Şükran günlerinin ve yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezidir. Ülkemizde ise daha çok modern kesimlerde yapılmaktadır. Hindi, farklı olarak birçok şekillerde hazır...
Hindi Bakımı
Hindi Bakımı
Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tavuklara göre d...

 

Hindi Yetiştiriciliği
Rüyada Hindi Görmek
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Göğsü
Hindi Kapama
Hindi Pirzola
Erkek Hindi
Hindi Tandır
Hindi
Hindi Füme
Hindi Boynu
Hindi Kuluçka Süresi
Beyaz Hindi
Hindi Çorbası
Dişi Hindi
Hindi Yumurtası
Hindi Sote
Hindi Yavrusu
Fırında Hindi Sosu
Hindi Kavurma
Hindi Göğsü
Mantarlı Hindi Sote
Hindi Haşlama
Hindi Yemekleri
Hindi Çeşitleri
Hindi Sosu
Popüler İçerik
Hindi
Hindi
Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geç...
Hindi Füme
Hindi Füme
Hindi Füme, Diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ...
Hindi Boynu
Hindi Boynu
Hindi BoynuHindi Boynu İçin Gerekli MalzemelerBir kilo hindi boynuBir yemek kaşığı yoğurtBir yemek kaşığı salçaBir çay bardağı sıvı yağTuz ve kekik bi...
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürme...
Beyaz Hindi
Beyaz Hindi
Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yap...
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette y...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Hindi Yetiştiriciliği
Rüyada Hindi Görmek
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Hindi Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Hindi Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018