Hindi Boynu Hindi Boynu İçin Gerekli Malzemeler
Hindi Boynu Nasıl Pişirilir? Hindi boyunlarını aynı büyüklükte seçmeye özen gösterin. İyice yıkayıp suyunu güzelce süzün. Bir kapta yoğurt, sıvı yağ, baharatlar ve salçayı ekleyerek karıştırın. Bu karışımı hindi boyunlarına iyice yedirin. Düdüklü tencereye koyup, tencerenin ağzına normal bir tencere kapağı koyarak yarım saat karıştırarak pişirin. Yarım saat geçtikten sonra üzerine bir buçuk su bardağı ılık su ekleyin ve düdüklü tencerenin kendi kapağını kapatıp 45 dakika daha pişirin. Hindi boyunları bu sürenin sonunda lokum gibi yumuşak ve servise hazır olacaktır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Hindi boynu, özellikle yüksek protein içeriği ile sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ayrıca, düşük yağ oranı ve zengin vitamin-mineral içeriği ile diyetlerde tercih edilen bir et türüdür. Yanında pilav veya sebzelerle servis edebilirsiniz. Hindi boynu pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, etin çok iyi pişmesi ve baharatlarla birlikte harmanlanarak lezzetinin artırılmasıdır. |