Hindi göğsü eti, kırmızı ete kıyasla daha sağlıklı ve lezzetli bir alternatiftir. Türkiye'de hindi eti genellikle yılbaşı zamanlarında tüketilmekte olup, günlük diyetlerde çok fazla yer almamaktadır. Ancak diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmek isteyenler için hindi eti son derece faydalıdır. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir et çeşididir. Fırında Hindi Göğsü Malzemeleri
Sosu İçin
Fırında Hindi Göğsü Nasıl Yapılır? İlk olarak, hindi etinin üzerine baharatları ve zeytinyağını iyice sürün ve yedirin. Daha sonra, soslanmış olan hindi etinin üzerine bir bıçak yardımıyla delikler açın ve soyulmuş sarımsakları bu deliklerin içine yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz hindi göğsü etini bir saklama kabına koyup 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Hindi eti buzdolabında dinlenirken, patatesleri ve soğanları soyup iyice yıkayın ve iri doğrayın. Fırın poşetinin içine doğranmış patates, soğan ve hindi göğsü etini beraber koyun. Poşetin ağzını kapattıktan sonra bir kürdan yardımıyla delikler açın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 3 saat pişirin. Pişmiş olan hindi göğsü etini fırından çıkarın, poşeti keserek eti çıkarın ve kesme tahtasında doğrayın. Patates ve soğan ile birlikte servis tabağına alın. Üzeri için tereyağını eritip servis tabağının üzerinde gezdirin. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Hindi eti, yüksek protein içeriği ve düşük yağ oranıyla özellikle sporcular ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir besindir. Ayrıca, B vitaminleri ve selenyum gibi önemli besin maddeleri bakımından zengindir. Fırında hindi göğsü tarifi, bu değerli besin maddelerinin korunmasına yardımcı olurken, sağlıklı ve lezzetli bir öğün sunar. |