Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksektir. Hindi sarma, hindi etinin but kısmından yapılmaktadır. Hindi etinin en leziz kısmı olan but tarafı, yumuşak yapıda olup yağ oranı da göğüs kısmına göre ibraz daha fazladır.

Hindi Sarma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tane bütün but (Kemiksiz ve hafif ezilmiş)
  • Bir avuç arpacık soğan
  • 1 tane dolmalık sarı biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 500 gr ıspanak
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 fiske karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 8 diş sarımsak

Hindi Sarma Nasıl Yapılır?


Yanmaz bir tavanın içerisine sıvı yağ ilavesi yapıp ısıtın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Yağın içerisine soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve soğanların yanına ilave edip karıştırın. Ispanakları iyi bir şekilde temizleyin ve yıkayın. Bol suda yıkanmış olan ıspanakları ince şekilde doğrayın. Biberleri de temizleyip yıkadıktan sonra minik küp şekilde doğrayın ve soğanların yanına ilave edip karıştırın.

Yıkanmış olan ıspanakları biberler yumuşadıktan sonra tavanın içerisine ilave edin. Ispanakları suyunu çekene dek kavurun. Ispanaklar kendi suyunu verip çekince hazırlanmış olan harcın içerisine tuz ve baharat ilavesi yapın.
Bütün malzemeleri ilave edilen harcı bir güzel karıştırın.

Ezilmiş ve yaprak gibi açılmış olan hindi etinden bir parça tezgâhın üzerine alın. Etin bir kenarına hazırlanmış olan ıspanaklı harçtan ilave edin. Hindi etinin harçlı olan yerinden başlayıp dikkatli bir şekilde rulo olacak biçimde sarın. Sarılan hindi sarmaları yağlanmış fırın tepsisinin içerisine yerleştirin. Diğer kalan etleri de aynı şekilde sarın ve fırın tepsisinin üzerine alın. Eğer hindi etinin kenarları sarıldığında açık kalıyor ise mutfak da kullanılan fırın ipi ile dikin.

Fırının ayarını yaklaşık 185-190 dereceye getirin. Hindi sarmaların her tarafları nar gibi kızarana dek fırında pişirin. Kızaran etlerin üzerine bir folyo kapatın ve fırının ayarını 170 dereceye düşürüp bu şekilde yarım saat kadar pişirin. Verilen sürenin ardından hindi sarma yemeğini kontrol edin ve etler yumuşamış ise servis tabaklarına alıp sunum yapın. Sıcak olarak sunum yapılan hindi sarma yemeğinin yanına sadece salata veya pirin. Pilavı hazırlayabilirsiniz. Doyurucu özelliği fazla olduğu için ekstradan yanına yemek yapmanıza gerek yoktur.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:26:13
Hindi Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindi Sarma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindi Sarma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hindi Yetiştiriciliği

Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya ...
Devamını Oku

Hindi Eti Nasıl Pişirilir

Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmekt...
Devamını Oku

Hindi Izgara Tava

Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arası...
Devamını Oku

Hindi Hastalıkları

Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiş...
Devamını Oku

Hindi Eti Kavurma

Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pi...
Devamını Oku

Fırında Hindi Budu

Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebeb...
Devamını Oku

Fırında Hindi Göğsü

Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diye...
Devamını Oku

Hindi Kapama

Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Hindi Pirzola

Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu içi...
Devamını Oku

Erkek Hindi

Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup küm...
Devamını Oku

Hindi Tandır

Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için ...
Devamını Oku

Hindi

Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17....
Devamını Oku

Hindi Füme

Hindi Füme, diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ha...
Devamını Oku

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürmekted...
Devamını Oku

Beyaz Hindi

Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yapıldığın...
Devamını Oku

Hindi Çorbası

Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette yemekler...
Devamını Oku

Dişi Hindi

Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısmı tüysü...
Devamını Oku

Hindi Yumurtası

Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak b...
Devamını Oku

Hindi Sote

Hindi eti sote, özellikle hindi eti sadece yılbaşı günlerinde tüketilmektedir. Hindi eti en iyi protein kaynağı olan bir besin olmasından dolayı günlük yaşam...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024