Hindi Pişirme

Hindi Pişirme, Yeni yıl yaklaşırken, evde davet verecek olanları ise hindiyi nasıl daha güzel bir şekilde pişirmenin telaşı sarmaya başladı. Hindi pişirmek, zor olduğu varsayılan olaylardan birisidir. Oysa mutfak uzmanlarına göre bu iş hiç de zor değil, yalnızca bazı hususlara dikkat etmek lazım. İlk olarak daha önce mutlu mutfaklara konuk olan Executive Chef Cavit Ünal'ın kelimelerine kulak vermek lazım.
Daha sonra da hindi pişirmeyle ilgili genel püf noktalarına bir göz atalım.

Eskiden hindilerin kayış şeklinde pişirildiğini fakat artık birden fazla insanın hindi pişirmeyi öğrendiğini söyleyen Cavit Ünal, ben evde hindi pişirecek hanımlara, ilk önce hindiyi haşlamalarını tavsiye ediyor. Çünkü evdeki hiçbir fırın, hindiyi iyi bir şekilde pişiremez. Haşlanmış hindinin üstüne yoğurt ya da krema bazlı bir sos sürülür ve ardından fırınlanır. Hindinin kötü olan kokusunu almak için de patates ve kereviz sapı konulur. Ayrıca hindiyi fırından çıkarmadan beş dakika önce yarım limon suyu sıkılır ve bu şekilde tepsinin kokusu alınır.

Uzmanların tavsiye ettiği diğer püf noktaları ise hindi pişirilmeden önce zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, biber ve baharatlar ile marine yapılırsa daha lezzetli olur. Böyle bir karışımda hindinin buzdolabında 2 güne kadar bekletilmesi mümkündür. Hindi eti bıçak ile delinerek içerisine biberiye, defne yaprağı koyulabilir. Fırınlamadan önce tepsiye konulacak havuç, kuru soğan, sarımsak, kök kereviz hindiye lezzet verir.
Hindiyi içerisine çeşitli malzemeler konularak pişirmek isteniliyorsa malzemeleri doldurulmasının ardından sağlam olan bir iplikte hindinin gövdesini dikilir ve ayakları da birbirine bağlanır. İç malzemeleri pişirilmeden hemen önce konulması gerekir. Yarım saatten çok bekletilirse içerisinde bakteri oluşmasına sebep olunur.

Hindinin üstü iyi bir şekilde kızarmış ve özel olarak tatlanmış olsun isterseniz, pişme zamanı bitmeden 15 dakika önce 3 ve 4 yemek kaşığı kadar balı ılık su ile inceltilir ve fırça ile hindinin üstüne sürülür. Parlak, nar ve özel lezzetli bir hindiniz olsun. Hindinin daha iyi bir şekilde kızarması için pişirme işleminin son 1 saatinde tereyağı da sürülebilir. Hindinin pişirileceği kabın büyüklüğü de önemlidir. Hindi kaba konduğu zaman etrafında 5 ile 7 ve 8 santim boşluk bırakılmalıdır.

Pişerken kurumaması için fırına ayrı bir tepsi içerisinde su konulur ve bu suyu bütün pişme zamanı boyunca kontrol edilir ve bittikçe su konulur. Hindiyi donmuş olan bir durumda alınmışsa pişirmeden önce tamamen çözülmüş olmasına dikkat edilir. Pişirme işleminin ilk 1 saatinde hindinin üstünü alüminyum folyo ile kaplayıp daha sonra folyoyu alıp hindinin kızarmasını ya da tam tersine pişirme işleminin son 1 saatinde folyo ile kaplayıp iç bölümlerin daha iyi pişmesini sağlanabilir.

Pişen hindiyi 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilir. Bu bekleme zamanı boyunca hindi bıraktığı suyu geri çekecek ve daha kolay bir şekilde servis yapılır duruma gelecektir. Hindi pişirilen fırının ısısı 160 dereceden düşük olmamalıdır. Boyutundan pişirildiği fırının markasına kadar oldukça fazla faktör hindinin pişme zamanını etkileyebilir. Genel bazı pişirme zamanları söz konusu, bunlara uymakta yarar vardır. Örneğin 2 ve 4 buçuk kilo arasında bulunan hindiler 2 ve 3 saatte, 5 ve 7 buçuk kilo arasındakiler 3 ve 4 saatte, 8 ve 12 buçuk kilo arasındakiler 4 ve 5 saatte pişer. Fakat hindinin pişip pişmediğini kanadını tutarak da kontrol edebilirsiniz. Kemiği kolay bir şeklide ayrılıyorsa pişmiş demektir.
19.01.2024 05:18:27
Hindi Pişirme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindi Pişirme Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindi Pişirme"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hindi Yetiştiriciliği

Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya ...
Devamını Oku

Hindi Eti Nasıl Pişirilir

Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmekt...
Devamını Oku

Hindi Izgara Tava

Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arası...
Devamını Oku

Hindi Hastalıkları

Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiş...
Devamını Oku

Hindi Eti Kavurma

Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pi...
Devamını Oku

Fırında Hindi Budu

Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebeb...
Devamını Oku

Fırında Hindi Göğsü

Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diye...
Devamını Oku

Hindi Kapama

Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Hindi Pirzola

Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu içi...
Devamını Oku

Erkek Hindi

Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup küm...
Devamını Oku

Hindi Tandır

Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için ...
Devamını Oku

Hindi

Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17....
Devamını Oku

Hindi Füme

Hindi Füme, diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ha...
Devamını Oku

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürmekted...
Devamını Oku

Beyaz Hindi

Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yapıldığın...
Devamını Oku

Hindi Çorbası

Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette yemekler...
Devamını Oku

Dişi Hindi

Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısmı tüysü...
Devamını Oku

Hindi Yumurtası

Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak b...
Devamını Oku

Hindi Sote

Hindi eti sote, özellikle hindi eti sadece yılbaşı günlerinde tüketilmektedir. Hindi eti en iyi protein kaynağı olan bir besin olmasından dolayı günlük yaşam...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024