İlk olarak tüyleri temizlenmiş hindi yıkanır ve kalan tüylerinin temizlenmesi için ateşten geçirilir.
Soğanlar yıkanır ve kabukları soyulur. Daha sonra ince ince kıyılır. Tavaya bir çay bardağı Ayçiçek yağı koyulur ve üzerine kıyılmış olan soğanlar eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyılan soğanlar pembeleştikten sonra üzerine dolmalık fıstık, bir tatlı kaşığı tuz ve kuş üzümü de eklenerek beraberce kavrulur. Pirinç ayrı bir kabın içinde yıkanır. Yıkandıktan sonra kavrulan karışıma pirinç de ilave edilir. Bir güzel karıştırılır. Temizlenmiş olan hindinin içi karışım ile doldurulur. Doldurulduktan sonra karnı dikilir. Daha sonra genişçe bir tencerede ve üzerini üç parmak geçecek şekilde su eklenerek bir saat kadar pişmeye bırakılır. Pişirilmesi için eklenen suya iki tatlı kaşığı da tuz eklenir.
Pişirme işleminden sonra tercihe göre üstüne sos sürülerek fırına verilir. Rengi kızarıncaya kadar fırında bekletilir.
Hindi fırında hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.