Hindi Eti Nasıl Pişirilir

Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hindi tarifi hazırlayabilirsiniz. Genellikle bütün hindiler temizlenmiş ve dondurulmuş şekilde satılır.
Bunların pişirmeden önce çözdürülmesi gerekir. Hindinin buyun ve diğer iç organları içinde ayrı poşetlenmiş şekilde olabilir. Özellikle hindi ciğeri kızartılarak tüketilirse çok lezzetli oluyor. Bunu bu şekilde değerlendirebilir ya da iç pilavda kullanabilirsiniz. Boyun kısmını da çorbalarda, pilavda kullanacağınız güzel bir sosta değerlendirebilirsiniz. Hindiler genellikle 5-6 kg büyüklüğünde olurlar. Satın aldığınız hindiyi önce suyun altında iyice yıkayarak, kâğıt havluyla kurulayın. Eğer üzerinde ince tüyler varsa but kısımlarından tutarak ocakta tütsüleyin. Bu şekilde hindi pişirmeye hazır hale geldi.

Hindi eti nasıl kızartılır?


Hindi etinin daha kısa sürede pişirilmesi, yumuşak olması, derisinin nar gibi kızarması için, daha önceden marine etmeniz tavsiye edilir. Bunun için hazır sosları kullanabilir ya da evde kendiniz marine sos hazırlayabilirsiniz. Evdeki sosunuz için tane karabiber, defne yaprağı, zeytinyağı, sirke ve limon suyu koyduğunuz suyun içinde hindiyi bekletmenizi öneririz. Bu şekilde malzemeler hindi etine işler ve pişerken etin dağılmamasını, lezzetli olmasını sağlar.
Bu aşamadan sonra hindi etini rahatça kızartabilirsiniz.

Bütün hindi pişirme nasıl olur?


Bütün hindi özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Nar gibi fırında kızaran bir hindi herkesin iştahını açacaktır. Ancak yine hindi etinin marine edilmesi şart. Bunun için kullanacağınız sosta limon suyu gibi asit içerikli malzemeler, zeytinyağı ve baharatlar kullanabilirsiniz. Hindi etine renk vermek amacıyla sosun içine domates salçası, bal gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Malzemeleri karıştırarak hindiye sürün. Ancak pişerken hindi etinin yanmaması amacıyla üzerinde kuru baharatları fazla kullanmayın.

Hindi eti marine edildikten sonra, pişerken suyunu salacağı uygun bir tencerenin içine ya da fırın tepsisi içine koyun. Ancak hindiyi yerleştirirken, ısıya dayanıklı iple butlarını bağlayın. Böylece pişince hindi daha estetik olur. Kanatlarını da iple ya da tahta şiş yardımıyla gövdesine sabitleyin. Hindinin üzerini kurumaması için, alüminyum folyo ile kapatın. Ancak pişmesine yarım saat kaldığında folyoyu çıkarın ve hindi güzelce kızarsın. Arzu edenler hindinin içini kök sebzelerle doldurabilir, bunu sos yapımında kullanabilirsiniz.

Fırında hindi ile kestaneli iç pilav hazırlayarak, güzel bir hindi dolması da pişirebilirsiniz. Bunu hindinin içine doldurabilir ya da yanında ikram edebilirsiniz. Bütün hindi yine marine edilerek, özel üretilmiş hindi torbası içinde de pişirilebilir. Battal boy olan pişirme torbası içine hindiyi koyarak, torbayı kürdanla delip fırına atın. Bütün hindi aynı zamanda suda haşlanarak pişirilebilir. Suyuna da çorba ve pilav yapabilirsiniz.

Hindi eti kaç derecede ne kadar sürede pişer?


Hindi etinin iyice pişmesi, çiğ kalmaması amacıyla en uygun sıcaklık 160 derecedir. Hindiyi torbada veya alüminyum folyoda pişirirseniz sıcaklığı 175 dereceye ayarlayabilirsiniz. Hindinin ağırlığı 5 kg kadar olursa, yaklaşık 3-3,5 saat içinde 160 derece sıcaklıkta pişirmeniz yeterli olur. Pişirme için termometre kullanılıyorsa, hindilerde 75 derece, hindi dolmasında 80 derece yeterli gelir. Hindi fırında pişince dışarı alarak, 10-15 dakika dinlenmesini sağlayın. Daha sonra parçalar halinde ikramınızı yapabiliriz.
21.01.2024 15:51:50
Hindi Eti Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindi Eti Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindi Eti Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hindi Yetiştiriciliği

Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya ...
Devamını Oku

Hindi Izgara Tava

Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arası...
Devamını Oku

Hindi Hastalıkları

Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiş...
Devamını Oku

Hindi Eti Kavurma

Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pi...
Devamını Oku

Fırında Hindi Budu

Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebeb...
Devamını Oku

Fırında Hindi Göğsü

Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diye...
Devamını Oku

Hindi Kapama

Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Hindi Pirzola

Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu içi...
Devamını Oku

Erkek Hindi

Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup küm...
Devamını Oku

Hindi Tandır

Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için ...
Devamını Oku

Hindi

Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17....
Devamını Oku

Hindi Füme

Hindi Füme, diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ha...
Devamını Oku

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürmekted...
Devamını Oku

Beyaz Hindi

Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yapıldığın...
Devamını Oku

Hindi Çorbası

Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette yemekler...
Devamını Oku

Dişi Hindi

Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısmı tüysü...
Devamını Oku

Hindi Yumurtası

Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak b...
Devamını Oku

Hindi Sote

Hindi eti sote, özellikle hindi eti sadece yılbaşı günlerinde tüketilmektedir. Hindi eti en iyi protein kaynağı olan bir besin olmasından dolayı günlük yaşam...
Devamını Oku

Hindi Yavrusu

Hindi yavrusu, yetiştirmek eğlencelidir ve ayrıca ekonomik açıdan da karlıdır. Birtakım kişiler hindileri evcil hayvan olarak beslemekten hoşlansa da çoğunlu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024