Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belki de maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi her ne kadar yılbaşı akşamları ile özdeşleşse de farklı günlerde de yapılıp tüketilen bir yemektir. Hele bir de doğal ortamlarda yetişen hindi olursa mükemmel olur.
En sık yapılan çeşidi fırında hindi olduğunu düşünüyorum. Oldukça zahmetli ve zaman isteyen hindi uğraşmaya değer bir yemektir. Özel bir davetiniz var ise ve en iyi şekilde konuklarınızı ağırlamak istiyor iseniz fırında hindi ana yemek olarak en doru tercih olacaktır. Yalnız fırında hindi yapmak için bir önceki akşamdan hindiyi salamura etmeniz gerekecektir. Salamura edilmeyen hindi istenilen lezzete ulaşamayacaktır kuru tatsız bir yemek olur. Hindi salamura etmeyi bilmiyorsanız. Tarifi kelimesi kelimesine takip etmelisiniz. Yazdığım salamura soslama ve pişirme tarifine duyduğunuz taktirde mükemmel bir fırında hindi yapmış olacaksınız.

Hindi nasıl salamura edilir?


Öncelikle 5 litre suya 250 gram tuz ve 100 şeker atıyoruz derin bir tencere veya ağzı kapaklı başka bir kaba hindiyi koyup üstüne hazırlamış olduğumuz suyu hindi kapanana kadar döküyoruz. Dilerseniz suya defne yaprağı ve limon kabuğu koyup hoş bir aroma vermesini sağlayabilirsiniz. Hindiyi salamura suyuna koyup 12 ile 18 saat buz dolabında bekletiyorsunuz. Hindiyi pişirmeden iki üç saat önceden dolaptan çıkartıp oda sıcaklığında bekletiyorsunuz.

Fırında hindi gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy hindi,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 adet iri boy kuru soğan,
  • 5 diş sarımsak,
  • 1 adet limon suyu,

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?


Öncelikle kuru soğanı ve sarımsağı rendenin en küçük yerinde rendeliyoruz. Ardından kekik, pul biber, tuz, salça ve limon suyunu rendelediğiniz soğan ve sarımsağın içine karıştırıyoruz. Dilerseniz bu karışımı tel süzgeçten geçirebilirsiniz sarımsağın soğanın hindinin üstünde kalmasında sakınca görmüyor iseniz süzme işlemine gerek yoktur. Hazırladığımız sosa son olarak da zeytinyağı ve tereyağını koyup iyice karıştırıyoruz. Tere yağını önceden çıkartıp oda sıcaklığında bekletirseniz akıcı bir kıvama gelecektir. Hazırladığımız sosu hindinin içine ve dışına iyice sürüyoruz. Mümkün olduğu kadar dış derisini biraz kaldırarak derinin altına da sürüyoruz. Hindiyi bir gün önce salamura suda bekletmemiş olsaydık bu sosu sürdükten sonra bir gün bekletecek tik. Sosunu sürdüğümüz hindiyi fırın tepsisine yerleştirip etrafına veya orta kısmına dilediğiniz sebze koyabilirsiniz. Hindinin üstünü folyo ile kapatıp ilk 40 dk 250 derce daha sonra 200 dereceye düşürüyoruz. 20 dk da bu şekilde piştikten sonra folyoyu açıp hindinin üstü kızarana kadar 180 derecede pişirip hindiyi fırından çıkartıyoruz.

20.01.2024 01:17:28
Fırında Hindi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Hindi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Hindi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hindi Yetiştiriciliği

Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya ...
Devamını Oku

Hindi Eti Nasıl Pişirilir

Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmekt...
Devamını Oku

Hindi Izgara Tava

Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arası...
Devamını Oku

Hindi Hastalıkları

Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiş...
Devamını Oku

Hindi Eti Kavurma

Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pi...
Devamını Oku

Fırında Hindi Budu

Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebeb...
Devamını Oku

Fırında Hindi Göğsü

Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diye...
Devamını Oku

Hindi Kapama

Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Hindi Pirzola

Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu içi...
Devamını Oku

Erkek Hindi

Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup küm...
Devamını Oku

Hindi Tandır

Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için ...
Devamını Oku

Hindi

Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17....
Devamını Oku

Hindi Füme

Hindi Füme, diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ha...
Devamını Oku

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürmekted...
Devamını Oku

Beyaz Hindi

Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yapıldığın...
Devamını Oku

Hindi Çorbası

Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette yemekler...
Devamını Oku

Dişi Hindi

Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısmı tüysü...
Devamını Oku

Hindi Yumurtası

Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak b...
Devamını Oku

Hindi Sote

Hindi eti sote, özellikle hindi eti sadece yılbaşı günlerinde tüketilmektedir. Hindi eti en iyi protein kaynağı olan bir besin olmasından dolayı günlük yaşam...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024