Öncelikle hindinin içini dışını temizleyip yıkayalım. Sonra temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış hindinin ayaklarını gerisine geçirelim. Tencerenin içine hindiyi, yağı, soyulmuş dörde bölünmüş soğanı, üzeri kazınmış ve yine dörde bölünmüş havucu, sarımsak ve bir bardak suda koyularak tencerenin kapağı kapatalım ve ocağa koyalım. Su kaynayınca tencereyi ocaktan alalım. Hindiyi fırın tepsisine koyalı. Hindinin haşlanmış yağlı suyundan bir kaşıkla üzerine ilave edelim. Önceden ısıtılmış kızgın fırına sürelim. Hindi yumuşayıp üzeri nar gibi kızarınca diğer tarafını çevirelim. İçindeki her taraf nar gibi olana kadar fırında kızartmaya devam edelim. Ayrıca hindinin suyundan pişme süresince hindinin üzerine ara sıra dökülmelidir.
Kızaran hindi göğüs, kol ve but kısımları ayrılarak tabağa döşenir. Tenceredeki sebzeler süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir ve sos hindinin üzerine dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.