Hindi Tandır


Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak ya da fırında pişecekse uygun fırın kabı kullanmak gerekiyor. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içerir.
Özel davetlerinizde veya özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindi tandırı sevmeyen yoktur. Kolay ve pratik yemek tarifi olan hindi tandır tarifi ile kısa bir sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi etini bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Hindi etinde besin değeri yüksektir ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direnci artıyor. Hindi etindeki vitamin, minaraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de arttırıyor.

Hindi tandırın malzemeleri

  • 1 adet kemikli hindi budu
  • 1 tane büyük boy kuru soğan,
  • 10 diş sarımsak,
  • 8 dal taze kekik,
  • 3 tane büyük boy patates,
  • 1 tane kalın havuç,
  • Yarım çay bardağı su,
  • 4 kaşık zeytinyağı,
  • Biraz tuz,
  • Biraz karabiber

Hindi tandırın nasıl yapılır?


Öncelikle hindi tandırı yapmak için fırınımızı 200 derece olacak şekilde ayarlayalım. Fırını önceden ısıtmak önemli.

Soğanı eşit bir şekilde dört parçaya bölelim.
Sarımsakları bütün kullanacağımız için sadece soymamız yeterli oluyor. Sonra patatesleri ve havuçları iri iri bir şekilde soyalım ve doğrayalım. Hindi etini fırın kabına koymadan önce üzerini bıçak yardımıyla çizelim ama küçük çok derin olmayacak şekilde çizikler atalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Sonra zeytinyağı ve karabiberi ile tuzu bir kapta karıştıralım ve sonra hindi etini bu karışımla ovalım. Ardından soğanları ve sarımsakları etin her yerine yayalım. Son olarak da patateslerle birlikte havuçları da koyalım. Soğanın altta olması ete daha güzel bir koku ve tat verecektir. Son olarak da kekik dallarını en üste yerleştirelim ve üzerine suyu koyalım. Sonra folyo ile kaplayalım ve yarım saat kadar fırında pişirelim. Yarım saat sonra 180 derecede yavaş yavaş pişmesi için fırının derecesini düşürelim. 1 saat bekletelim.1 saatin ardından folyoyu çıkaralım ve 160 dereceye getirdiğimiz fırında üstünün kızarmasını bekleyelim ve yarım saat daha pişirelim ve ardından servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
23.01.2024 03:54:48
Hindi Tandır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindi Tandır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindi Tandır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hindi Yetiştiriciliği

Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya ...
Devamını Oku

Hindi Eti Nasıl Pişirilir

Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmekt...
Devamını Oku

Hindi Izgara Tava

Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arası...
Devamını Oku

Hindi Hastalıkları

Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiş...
Devamını Oku

Hindi Eti Kavurma

Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pi...
Devamını Oku

Fırında Hindi Budu

Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebeb...
Devamını Oku

Fırında Hindi Göğsü

Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diye...
Devamını Oku

Hindi Kapama

Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya...
Devamını Oku

Hindi Pirzola

Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu içi...
Devamını Oku

Erkek Hindi

Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup küm...
Devamını Oku

Hindi

Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17....
Devamını Oku

Hindi Füme

Hindi Füme, diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ha...
Devamını Oku

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürmekted...
Devamını Oku

Beyaz Hindi

Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yapıldığın...
Devamını Oku

Hindi Çorbası

Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette yemekler...
Devamını Oku

Dişi Hindi

Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısmı tüysü...
Devamını Oku

Hindi Yumurtası

Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak b...
Devamını Oku

Hindi Sote

Hindi eti sote, özellikle hindi eti sadece yılbaşı günlerinde tüketilmektedir. Hindi eti en iyi protein kaynağı olan bir besin olmasından dolayı günlük yaşam...
Devamını Oku

Hindi Yavrusu

Hindi yavrusu, yetiştirmek eğlencelidir ve ayrıca ekonomik açıdan da karlıdır. Birtakım kişiler hindileri evcil hayvan olarak beslemekten hoşlansa da çoğunlu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024