Fırında Hindi Göğsü
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir.
Fırında Hindi Göğsü Malzemeleri- 1 kilo bütün
hindi göğüs eti
- 5-6 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 adet patates
- 3 adet soğan
- 1 adet fırın poşeti
Sosu içinFırında Hindi Göğsü Nasıl Yapılır?
İlk olarak hindi etinin üzerine baharatları ve zeytinyağını iyice sürün ve yedirin. Daha sonra soslanmış olan hindi etinin üzerine bir bıçak yardım ile delikler açın ve arasına sarımsakları soyup bütün bir şekilde açmış olduğumuz deliklerin içine yerleştirin. Hazırlamış olduğumuz hindi göğüs etini bir saklama kabına koyup 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Hindi eti buzdolabında dinlenirken patatesleri ve soğanları soyup iyice yıkadıktan sonra iri doğrayın. Fırın poşetinin içine doğranmış patates, soğanı ve hindi göğüs etini beraber koyun poşetin ağzını kapattıktan sonra bir kürdan yardımı ile delikler açın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 3 saat pişirin. Pişmiş olan hindi göğüs etini fırında çıkarın, poşet yardımı ile keserek eti çıkarıp kesme tahtasında doğrayıp patates ve soğan ile servis tabağına alın üzeri için tereyağını eritip servis tabağının üzerinde gezdiriyoruz.
Afiyet Olsun.
23.01.2024 03:10:18
Fırında Hindi Göğsü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Fırında Hindi Göğsü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|