{ "title": "Kestaneli Hindi Dolması", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/Kestaneli-Hindi-Dolmasi-18.jpg", "date": "19.01.2024 22:51:58", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Kestaneli Hindi Dolması gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tütsüledikten sonra kestaneli hindi dolmasının yapım aşamasına geçebilirsiniz. Hindinin içine koyacağınız iç pilav ile hindi yağında harlana harlana pişen pilavın tadına doyamayacaksınız. Zahmetli bir yemek olduğu için yapmaktan sakın vazgeçmeyin. Biraz zamanınızı alır yaparken ancak lezzeti bu zahmete fazlası ile değer.

Kestaneli Hindi Dolması Malzemeleri
Salça Sosu
İç Pilav
Kestaneli Hindi Dolması Nasıl Yapılır?

Kestaneli Hindi Dolmasına Başlarken öncelikle pirinçleri güzelce musluğun altına tutup yıkayıp süzün. İç pilavı hazırlamak üzere genişçe bir tencereye tereyağını koyup erittikten sonra Antep fıstığını ve çam fıstığını koyup kavuruyoruz. Daha sonra kuru soğanların kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Doğradıktan sonra tencerenin içine ilave edip soğanlarla da kavuruyoruz. Daha sonra hindi ciğerini ve kuş üzümünü kattıktan sonra bir iki karıştırıp pirinçleri ekliyoruz. Daha sonra göz kararı tuzunu ve baharatlarını da kattıktan sonra suyunu ilave edip demlene demlene pişirmek üzere kaynayınca ocağın altını kısıyoruz. Yaklaşık olarak 25 dakika pilavımız pişer.

Ayrı bir kapta kestanelerin çabuk pişmesi için üzerini çizip suda haşlıyoruz. Daha sonra pilavın içine ilave edip karıştırıyoruz. Hindiyi güzelce temizledikten sonra içini boşaltıyoruz. 8 bardak su ile genişçe bir tencereye ya da düdüklüye koyup haşlıyoruz. Başka bir tavada hindiyi kızartmak için sosunu hazırlıyoruz. Bir tavaya sıvı yağı, tereyağını koyup ocağı açıyoruz. Daha sonra ince ince doğradığımız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyup Küçük küçük tavanın içine aktarıyoruz. Daha sonra hindi suyundan da biraz aktarıp hindi pişince hindiyi bir fırın tepsisine alıp üzerine bu salçalı sosu sürüyoruz. Fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkararak içine iç pilavı dolduruyoruz. Daha sonra pilavların dökülmemesi için hindinin ayaklarını birbirine bağlıyoruz. Gerek duyarsanız pilavı doldurduğunuz yeri de dikebilirsiniz. Bu şekilde fırında yaklaşık olarak 10 dakika kadar pişiriyoruz. Servis ederken sıcak servis etmeyi unutmayın. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }