{ "title": "Hindi Yemekleri", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-yemekleri.jpg", "date": "19.01.2024 13:55:35", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Hindi yemekleri, tavuksular takımının, sülüngiller ailesine ait olan hindi, özellikle yılbaşının vazgeçilmez yemeğindendir. Yılbaşıyla özdeşleşmiş olan hindi birçok çeşit yemek yapımında kullanılabilir. Tavuk etine nazaran daha yağlıdır. Hindi eti, antioksidan bakımından zengin içeriğe sahiptir ve bu özelliğinden dolayı vücutta birçok faydası vardır. Hindi eti, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Yaşlanmayı önleyici etkisi vardır. Hindi yemekleri özel günlerin vazgeçilmezi olabilir. Misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz hindi yemekleri tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Hindi yemekleri

Hindi kavurma için gerekli malzemeler
Hindi kavurma nasıl yapılır?

Hindi eti bol suyla yıkanarak süzülür. Süzülen et kuşbaşı şeklinde doğranır. Kuru soğan ve yeşilbiber de ufak ufak doğranır. Uygun bir tavanın içine doğranan hindi eti alınır. Tavanın kapağı kapatılarak, hindi eti bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine sıvıyağ, doğranan kuru soğan ve biber eklenip, kavurmaya devam edilir. Hindi eti istenilen yumuşaklığa ulaştıktan sonra üzerine baharatlar ve tuz ilave edilir. Baharatlarla birlikte birkaç dakika kadar daha kavrularak hindi kavurma ocaktan alınır. Hindi kavurma bulgur ya da pirinç pilavıyla servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Hindi sote için gerekli malzemeler
Hindi sote nasıl yapılır?

Hindi eti küp-küp doğranır. Tavaya sıvıyağ eklenip kızdırılır. Doğranan etler kızgın yağda 5 dakika kadar sotelenir. Ardından ocak kısılarak hindi eti saldığı suyu çekene kadar kavrulur. Kuru soğan küp-küp doğranır. Aynı şekilde domatesin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. Kırmızı biberin çekirdekleri ayıklanarak ufak ufak doğranır. Yeşil biber doğranır. Hindi eti bıraktığı suyu çekince doğranan sebzeler etin üzerine eklenir. Kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Sarımsaklar soyularak tencerenin içine rendelenir. Hindi sotenin baharatları ve tuzu da eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Fırında hindi için gerekli malzemeler
Fırında hindi nasıl yapılır?

Tüm hindi bol suyla iyice yıkanır. Tütsüleme gerekiyorsa ocakta tütsüleme işlemi yapılır. Hindinin ayak kısmı gerisine geçirilir ve büyükçe bir tencerenin içine alınır. Tencereye sıvıyağı ve dört parçaya bölünmüş kuru soğan eklenir. Havuçların kabukları soyularak parçalanır ve tencereye ilave edilir. Sarımsak ve tuz ve 2 bardak kadar su eklenerek hindi ocağa alınır. Ocakta 15 dakika kadar kaynatılan hindi suyun içinden alınarak fırın kabına yerleştirilir. Hindi suyundan bir kepçeye yakın alıp hindinin üzerine dökülür. Fırın önceden 200-250 derece arası ısıtılır ve hindi kızgın fırına verilir. Hindinin altı üstü eşit şekilde kızarıp, yumuşayıncaya kadar fırınlanır. Fırında hindi suyunu çektiğinde yağlı suyunda ara ara eklenebilir. Fırında kızaran hindi ister tüm olarak ister, parçalanarak servis tabağına alınır. Haşlanan sebzelerle servis tabağı süslenip, hindi servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }