{ "title": "Hindi Tandır", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-tandir.jpg", "date": "23.01.2024 03:54:48", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak ya da fırında pişecekse uygun fırın kabı kullanmak gerekiyor. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içerir. Özel davetlerinizde veya özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindi tandırı sevmeyen yoktur. Kolay ve pratik yemek tarifi olan hindi tandır tarifi ile kısa bir sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi etini bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Hindi etinde besin değeri yüksektir ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direnci artıyor. Hindi etindeki vitamin, minaraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de arttırıyor.

Hindi tandırın malzemeleri
Hindi tandırın nasıl yapılır?

Öncelikle hindi tandırı yapmak için fırınımızı 200 derece olacak şekilde ayarlayalım. Fırını önceden ısıtmak önemli.

Soğanı eşit bir şekilde dört parçaya bölelim. Sarımsakları bütün kullanacağımız için sadece soymamız yeterli oluyor. Sonra patatesleri ve havuçları iri iri bir şekilde soyalım ve doğrayalım. Hindi etini fırın kabına koymadan önce üzerini bıçak yardımıyla çizelim ama küçük çok derin olmayacak şekilde çizikler atalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Sonra zeytinyağı ve karabiberi ile tuzu bir kapta karıştıralım ve sonra hindi etini bu karışımla ovalım. Ardından soğanları ve sarımsakları etin her yerine yayalım. Son olarak da patateslerle birlikte havuçları da koyalım. Soğanın altta olması ete daha güzel bir koku ve tat verecektir. Son olarak da kekik dallarını en üste yerleştirelim ve üzerine suyu koyalım. Sonra folyo ile kaplayalım ve yarım saat kadar fırında pişirelim. Yarım saat sonra 180 derecede yavaş yavaş pişmesi için fırının derecesini düşürelim. 1 saat bekletelim.1 saatin ardından folyoyu çıkaralım ve 160 dereceye getirdiğimiz fırında üstünün kızarmasını bekleyelim ve yarım saat daha pişirelim ve ardından servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }