{ "title": "Hindi Sote", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-sote.jpg", "date": "20.01.2024 05:57:43", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Hindi eti sote, özellikle hindi eti sadece yılbaşı günlerinde tüketilmektedir. Hindi eti en iyi protein kaynağı olan bir besin olmasından dolayı günlük yaşamımızda tüketilmesi gereken besin kaynağıdır. Çoğunlukla hindi eti kalori ve kolesterol bakımından düşük gıda maddesidir. Hindi etine farklı malzemeler katılarak pek çok çeşit yemek yapabilmek mümkündür. Bunlardan birisi de hindi sote içine mükemmel bir tat ve mutlaka denemenizde fayda vardır.

Hindi sotenin malzemesi
Hindi sote nasıl yapılır?

Öncelikle hindi etini kuşbaşı doğruyoruz. Tavanın içerisine sıvı yağı ekleyerek kızdırıyoruz ve hindi etlerini içine atarak orta ateşte yaklaşık 5 dakika kadar eti mühürleyerek pişiriyoruz. Daha sonra tavanın altını kısalım ve hindi etleri suyunu çekene kadar kavuralım. Soğanları küçük küçük doğradıktan sonra kısık ateşte kavrulan hindi sotenin içine tereyağı ile ilave edelim. Biberleri ince doğrayalım ve domatesi de rendeleyerek hindi soteye ekleyelim ve kısık ateşte kavurma işlemine devam edelim. Sarımsakları ezelim ve ekleyelim, baharatlarını ve tuzunu ilave ettikten sonra tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte domates suyunu bırakıp hindi etleri ile karışana kadar pişirelim. Hindi sote hazır olduktan sonra sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }