{ "title": "Hindi Sosu", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-sosu.jpg", "date": "19.01.2024 01:29:18", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Hindi Sosu; Son zamanlar da tüketimi hızla artan çeşitli yemekleri yapılan hindi, sağlıklı bir besindir. Hindiyi birçok pişirme yöntemiyle yapmanız mümkün.

Bu tip etleri lezzetlendirmek için şüphesiz en önemli unsur lezzetli soslardır. Hindiyide soslayıp pişirdikten sonra ya da piştikten sonra sos dökerek çeşitli şekilde hazırlayabilirsiniz.

Severek hazırladığım ve hindiyi nefis hale getirdiğini düşündüğüm çoğu kez yapmış olduğum hindi sosu tarifini sizinle de paylaşmak isterim.

Sosu hazırlamadan önce hindiyi çok temiz bir şekilde yıkamanız gerekmekte. Daha sonra küçük tüyleri kontrol edip eğer kalmışsa ocağın üstünde ateşi yakıp çevirmeliyiz. Bu sosu hindiyi pişirmeden bir gün önce hazırlayıp sürüp dolapta bekletmeniz ekstra lezzet katacaktır. Şimdi gelelim sosumuza.

Hindi Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Malzemeleri hazırladıktan sonra genişçe bir kâse alıyoruz. Önce kuru soğanı rendeleyip fazla suyunu alıyoruz. Ardından sarımsakları da ezip soğanla karıştırıyoruz. Salçayı yoğurdu zeytinyağını ve baharatları da koyarak hepsinin iyice birbirine karışmasını sağlıyoruz. Sonra hindiyi geniş bir tepsiye alıp bu sosu iyice hindiye yediriyoruz. Her tarafa eşit miktarda sürülmesi önemli. Sosun tamamını sürdükten sonra fırın poşetine hindiyi koyup 1 gün buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün fırına atıp nar gibi olana kadar pişiriyoruz.

Sizde bu lezzeti tatmak ve enfes kızarmış bu hindiden tatmak isterseniz bu sosla hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }