{ "title": "Hindi Kavurma", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-kavurma.jpg", "date": "21.01.2024 02:44:15", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "

Hindi kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi etini pisirmek için usta olmaya gerek yok. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak ya da fırında pişirilecekse uygun fırın kabı kullanmak gerekiyor. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içeriyor. Özel davetlerinizde ya da özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindi kavurmayı sevmeyen yoktur. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi kavurma tarifi ile kısa sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi etinde bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Hindi etinde besin değeri yüksekir ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırıyor. Hindi etindeki vitamin, mineraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de artırıyor.

Hindi kavurmanın malzemeleri
Hindi kavurma nasıl yapılır?

Hindi kavurma yapmak için ilk önce hindi etlerini kuşbaşı şeklinde kestirelim. Sonra hindi etini yıkayalım ve süzelim. Daha sonra yağların her ikisini de bir tencereye koyalım, etleri de koyalım ve kavurmaya başlayalım. Çok az tuz ekerseniz çok lezzetli oluyor. Etler önce suyunu salıyor sonra da suyunu çekiyor. Bu aşamada azar azar su eklememiz gerekiyor. Etler pişince küçük küçük kestiğimiz soğanı, salçayı, kabuklarını soyarak doğradığımız domatesleri ve kekiği ekleyip bir süre yani 10 dk orta ateşte pişirelim ve suyunu, tuzunu ayarlayıp biraz daha pişirelim ve ocağın altını söndürüyoruz. Pişince kırmızı et tadı alacağınız bu yemek çok lezzetli oluyor. Hindi kavurmanın yapılması ve hazırlık aşaması toplam 30-40 dakikanızı alabilecek hoş bir yemek oluyor.

Afiyet olsun.
" } ] }