{ "title": "Hindi Kapama", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-kaplama.jpg", "date": "20.01.2024 11:30:23", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi kapama tarifi ile kısa sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi kapama zor bir yemek değildir. Herkes kolaylıkla yapabilir. Hindi eti kırmızı ete göre daha çok vitamin, mineral ve protein içeriyor. Ayrıca hindi kapamada B, B1, B6, çinko ve potasyum vitaminleri bolca bulunuyor. Hindi etinin besin değeri yüksektir. Kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırıyor. Hindi etindeki vitamin, mineraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de artırıyor.