{ "title": "Hindi Kapama", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-kaplama.jpg", "date": "20.01.2024 11:30:23", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi kapama tarifi ile kısa sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi kapama zor bir yemek değildir. Herkes kolaylıkla yapabilir. Hindi eti kırmızı ete göre daha çok vitamin, mineral ve protein içeriyor. Ayrıca hindi kapamada B, B1, B6, çinko ve potasyum vitaminleri bolca bulunuyor. Hindi etinin besin değeri yüksektir. Kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırıyor. Hindi etindeki vitamin, mineraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de artırıyor.

Hindi kapama tarifinin malzemeleri
Hindi kapama tarifi nasıl yapılır?

Hindi kapama yapmak için ilk önce bir yemek kaşığı tereyağı tencereye alarak salça, sarımsak ve soğanları kavuralım. Daha sonra etleri ilave ederek birkaç kez çevirelim. Halka halinde doğranmış havuç ve elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri ekleyelim. Üzerine unu serpiştirip birkaç kez daha çevirelim. Daha sonra karabiber, tuz, arzuya göre defne yaprağı ve kereviz sapını da ekleyerek üzerini hafifçe kapatacak kadar su dolduralım. (Tencerede pişirecekseniz arada sıcak su ekleyin veya suyunu biraz fazla koyarak 40 dk pişirin). Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapatarak altını kısalım. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. Tencerenin altını kapattıktan sonra 10 dakika bekleyerek havasını alalım. Sonra kapağı açalım. Sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }