{ "title": "Hindi Izgara Tava", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-izgara-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 22:19:25", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arasında yer alır. Biz neden, hindi etini kendi evimizde yapmayalım. Izgara yemekleri hem daha lezzetli hem de daha kolay ve pratik pişmektedir. Tavuk etine nazaran, hindi eti daha sert ve koyu renkte olur. Vitamin bakımından oldukça zengin bir besindir. Benim bu yaz, misafirlerime severek yaptığım ızgara tarifine, hep birlikte bir göz atalım.

Hindi ızgara tava tarifi için malzemeler
Hindi Izgara Tava Nasıl Yapılır?

Yarım kilo bonfile hindi etini, ortadan ikiye ayırıyoruz. Ayrılan hindi etlerini bir kaba alıyoruz ve üzerine maden suyunu, yağı ve diğer malzemeleri katarak, karıştırıyoruz. Yaklaşık 1 saat boyunca buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonra, ocağımıza döküm ızgara tavamızı yerleştiriyoruz. Isındığından emin olduğumuz tavanın içine etleri bırakıyoruz. Etlerimizi mühürleyelim ki suları çıkmasın. Alt üst ettikten sonra servisimize hazırdır. Izgara yanında isteğe göre, pilav, makarna eşliğinde servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }