{ "title": "Hindi Haşlama", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-haslama.jpg", "date": "21.01.2024 10:10:47", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Hindi Haşlama, Ülkemizde nadir tüketilen bir et çeşididir. Kırmızı ete göre daha sağlıklı ve lezzetli bir beyaz ettir. Hindi etini en yüksek tüketim yapıldığı dönem yeni yıl akşamıdır. Aslında kış aylarında gripten hastalıktan korunmak için bol bol hindi haşlama tüketilmelidir. Yapılışı oldukça pratik bir lezzettir.

Hindi Haşlama Malzemeleri
Hindi Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak hindi etini haşlamalık doğrayın. Derin bir tencerenin içine koyun, daha sonra soğanları patatesleri ve havuçları iri iri doğrayın tencerenin içine atın. Sebzelerin ve hindi etinin üzerine kapatacak kadar su ilave edin ve orta ateşte pişirmeye bırakın. Bir kâse içinde yumurtanın sarısını ve limonu ekleyip iyice çırpın daha sonra üzerine soğuk su ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğumuz karışımı kaynamış olan hindi etinin üzerine de gezdirin ve sarımsağı da tüm olarak ekleyin ve tencerenin kapağını yaklaşık 1 saat açmadan pişirmeye bırakın. Pişirme işlemi bitikten sonra istediğin şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }