{ "title": "Hindi Eti Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-eti-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 15:51:50", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hindi tarifi hazırlayabilirsiniz. Genellikle bütün hindiler temizlenmiş ve dondurulmuş şekilde satılır. Bunların pişirmeden önce çözdürülmesi gerekir. Hindinin buyun ve diğer iç organları içinde ayrı poşetlenmiş şekilde olabilir. Özellikle hindi ciğeri kızartılarak tüketilirse çok lezzetli oluyor. Bunu bu şekilde değerlendirebilir ya da iç pilavda kullanabilirsiniz. Boyun kısmını da çorbalarda, pilavda kullanacağınız güzel bir sosta değerlendirebilirsiniz. Hindiler genellikle 5-6 kg büyüklüğünde olurlar. Satın aldığınız hindiyi önce suyun altında iyice yıkayarak, kâğıt havluyla kurulayın. Eğer üzerinde ince tüyler varsa but kısımlarından tutarak ocakta tütsüleyin. Bu şekilde hindi pişirmeye hazır hale geldi.