{ "title": "Hindi Eti Kavurma", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-eti-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 14:04:50", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak veya fırında pişirecekse uygun fırın kabı kullanmak gerekiyor. Hindi kavurma eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içeriyor. Özel davetlerinizde ya da özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindi eti kavurmayı sevmeyen hiç kimse yoktur. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi eti kavurmayı tarifi ile kısa sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi eti kavurmada bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Hindi eti kavurmada besin değeri yüksektir ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direnci artıyor. Hindi eti kavurmada vitamin, minaraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de artıyor.

Hindi eti kavurmanın malzemeleri
Hindi eti kavurma nasıl yapılır?

İlk önce hindi etini yıkayalım ve süzdürelim. Sonra etleri küp-küp doğrayalım. Soğanı ve biberi de küçük küçük doğrayalım. Tavaya çiçek yağıyla birlikte hindi etlerini alalım. Kavrulmaya başlayınca içine soğan ve biberi ekleyelim. Bu etleri iyice kavuralım. İstediğiniz baharatları ve tercihinize göre istediğimiz miktarda ekleyelim. 1-2 dakika daha kavuralım. İsterseniz pul biberi yerken ekleyebilirsiniz. Pilav üzerinde veya lavaş içine yeşillikler veya salatalar koyarak dürüme sarabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapalım. Pilav üzerinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }