{ "title": "Hindi Dolması", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/hindi-dolmasi(2).jpg", "date": "22.01.2024 00:50:39", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının hazırlanması biraz zaman alabilir. Ancak hindi etini bir gün önceden haşlar iseniz hindi dolması sizin için zor olmayacaktır. Sağlık açısından birçok faydası olan hindi eti, nedense her zaman tüketilen et türlerinden değildir. Ancak en azından ayda bir gün bile olsa tüketilmesinde fayda olacaktır. Tavuk etine benzer görüntüsü ama bambaşka lezzeti ile birçok kişinin favori et türleri arasında giren hindi etini dolma şeklinde hazırlayabilir ve harika bir sunum yapabilirsiniz. Hindi dolmasını eğer ilk defa deneyecek iseniz buyurun malzemelere ve tarife göz atabilirsiniz.

Hindi Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
İç Pilavı için
Hindi Dolma Nasıl Yapılır?

Alınmış olan hindinin her tarafını güzel bir şekilde ılık su ile yıkayın. Eğer hindi de ince tüyleri var ise ocağın üzerinde yüksek harlı ateş de tüyleri temizleyip yakın. Ardından tekrar yıkayın ve hindiyi yarım limon suyu ile bir güzel ovun. Bu aşamada hindinin her tarafına limon suyunu yedirin. Ardından sosu hazırlamak için derin bir kâse alın ve içerisine salça, tuz, karabiber, sıvı yağ ve süt ilavesi yapıp karıştırın. Hindiyi sosun bulunduğu kâsenin içerisine alın ve sos ile her tarafını ovun. Eğer hindiyi sos da bekletecek vaktiniz yoksa bir gece önceden hindiyi yarım saat kadar sıcak suda haşlayabilirsiniz.

Sosu sürülmüş olan hindiyi buzdolabına kaldırın ve bir saat kadar dinlendirin. Hindi sosu ile dinlenirken siz de bu arada iç pilavı hazırlamaya geçebilirsiniz. İç pilav için pirinci bir kâsenin içerisine alın ve üzerine sıcak su ile tuz ilavesi yapıp bekletin. Pirinçleri sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar bekletmek yeterli olacaktır. Beklemiş olan pirinçlerin suyunu süzün ve pilavı yapmaya geçin. Pilav için yanmaz tabanlı bir pilav tenceresi alın ve içerisine yağ ilavesi yapıp ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp ilave edin ve kavurun. Soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine ciğerleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin ve ciğerler ile kuru soğanı ciğerler pişene dek kavurun.

Suyu süzülmüş olan pirinci de malzemelerin içerisine ilave edip karıştırın. Ayrı bir tavada dolmalık fıstıkları kavurun ve pembeleşince pirinçlerin içerisine alıp karıştırın. Pilavın suyunu üzerini geçecek kadar ilave edin. Bu aşamada çok su vermemenizi tavsiye ederiz. Nedeni ise hindinin suyu ile de pirinçler pişeceği için lapa olabilir. Pilav suyunu çekince maydanozu ince kıyım yapıp içerisine ilave edip karıştırın ve baharatları da ekleyip pilavı hindinin içerisine doldurun. Hindinin karın kısmını mutfak ipliği ile dikin ve hindinin karnı aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Hindinin her tarafına margarin veya tereyağı sürüp tepsiyi fırına gönderin. 195-200 derelik fırında hindi dolma tarifini yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve hindi eti yumuşak olacak şekilde pişmiş ise fırından alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }