{ "title": "Fırında Hindi", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/firinda-hindi(1).jpg", "date": "20.01.2024 01:17:28", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belki de maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi her ne kadar yılbaşı akşamları ile özdeşleşse de farklı günlerde de yapılıp tüketilen bir yemektir. Hele bir de doğal ortamlarda yetişen hindi olursa mükemmel olur. En sık yapılan çeşidi fırında hindi olduğunu düşünüyorum. Oldukça zahmetli ve zaman isteyen hindi uğraşmaya değer bir yemektir. Özel bir davetiniz var ise ve en iyi şekilde konuklarınızı ağırlamak istiyor iseniz fırında hindi ana yemek olarak en doru tercih olacaktır. Yalnız fırında hindi yapmak için bir önceki akşamdan hindiyi salamura etmeniz gerekecektir. Salamura edilmeyen hindi istenilen lezzete ulaşamayacaktır kuru tatsız bir yemek olur. Hindi salamura etmeyi bilmiyorsanız. Tarifi kelimesi kelimesine takip etmelisiniz. Yazdığım salamura soslama ve pişirme tarifine duyduğunuz taktirde mükemmel bir fırında hindi yapmış olacaksınız.