{ "title": "Fırında Hindi Göğsü", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/firinda-hindi-gogsu.jpg", "date": "23.01.2024 03:10:18", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir.

Fırında Hindi Göğsü Malzemeleri
Sosu için
Fırında Hindi Göğsü Nasıl Yapılır?

İlk olarak hindi etinin üzerine baharatları ve zeytinyağını iyice sürün ve yedirin. Daha sonra soslanmış olan hindi etinin üzerine bir bıçak yardım ile delikler açın ve arasına sarımsakları soyup bütün bir şekilde açmış olduğumuz deliklerin içine yerleştirin. Hazırlamış olduğumuz hindi göğüs etini bir saklama kabına koyup 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Hindi eti buzdolabında dinlenirken patatesleri ve soğanları soyup iyice yıkadıktan sonra iri doğrayın. Fırın poşetinin içine doğranmış patates, soğanı ve hindi göğüs etini beraber koyun poşetin ağzını kapattıktan sonra bir kürdan yardımı ile delikler açın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 3 saat pişirin. Pişmiş olan hindi göğüs etini fırında çıkarın, poşet yardımı ile keserek eti çıkarıp kesme tahtasında doğrayıp patates ve soğan ile servis tabağına alın üzeri için tereyağını eritip servis tabağının üzerinde gezdiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }