{ "title": "Fırında Hindi Dolma", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/firinda-hindi-dolma(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:31:48", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Fırında Hindi Dolması, Fırın yemekleri kızartma ve diğer tencere yemeklerine göre daha çok tercih edilmektedir. Fırında yapılan ve biraz zaman alıcı olan yemeklerden biri de fırında hindi dolmasıdır. Özellikle ev hanımları özel günlerde bu yemeği tercih etmektedir. Fırında hindi yemeği çok lezzetlidir. Bütün yaş grupları tarafından tercih edilen fırında hindi yemeği ustalık isteyen tarifler arasında yer almaktadır. Fırında hindi dolamasının tarifi şu şekildedir;

Fırında Hindi Dolma Malzemeleri
Pilav için Malzemeleri
Fırında Hindi Dolma Nasıl Yapılır?

Fırında hindi dolması için öncelikle sosu hazırlayarak başlayın. Sosu için derin bir kabın içine süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Daha sonra hindiyi limon ile iyice yoğurun. Hindiye limonu sürdükten sonra hazırladığınız sosu hindinin her yerine gelecek şekilde sürün. Sosun hepsini kullandıktan sonra hindiyi streç film ile kapatın. Hindiyi streçledikten sonra dinlenmesi için buzdolabına koyun. Yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletin. Hindi buzdolabında dinlenirken sizde pilavı için pirinçleri yıkayın üzerine bir miktar sıcak su ekleyin. Ortalama 20 dakika pirinçleri sıcak suyun içinde bekletin. Daha sonra orta boy tencerenin içine 2 çorba kaşığı tereyağı ile sıvı yağı ilave ederek ısıtın. Yağ ısınınca yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulunca küçük küçük tavla zarı boyutunda doğradığınız ciğer ilave ederek karıştırın. Daha sonra dolmalık fıstığı, bademleri ve üzümü ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Daha sonra sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve tencerenin içine ilave ederek kavurmaya başlayın. Pirinçleri kavurduktan sonra 2 su bardağı suyu ilave edin. Suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve baharatlarını da ilave ederek pişirmeye bırakın. Pilavı suyu çekinceye kadar pişirin. Pilavın çok pişmesine gerek yok. Suyu çeken pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine maydanoz ve dereotunu ilave edin. Böylece fırında hindi dolması için kullanacağınız iç pilavınız hazır olacaktır. Pilavı hazırladıktan sonra buzdolabından çıkardığınız hindinin içine pilavı doldurun. Doldurduktan sonra hindiyi geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Daha sonra kalan 1 çorba kaşığı tereyağını hindinin üzerine sürün. Fırın tepsisinin yarısına gelecek şekilde su ilave edin. Su ilave ettikten sonra hindinin üzerini önce yağlı kâğıt ile daha sonra alüminyum folyo ile kapatın. Kapatma ilkemi bittikten sonra hindiyi daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 3-3,5 saat pişirin. Pişme süresi içinde hindiyi ara ara kontrol edin ve suyunu hindinin üzerinden gezdirin. Pişmeye yakın hindinin üzerini kapattığınız yağlı kâğıdı ve alüminyum folyoyu çıkartın. Böylece hindinin üzerine kızarmış olacaktır. Hindini üzerine hafif kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }