{ "title": "Fırında Hindi Budu", "image": "https://www.hindi.gen.tr/images/firinda-hindi-butu.jpg", "date": "19.01.2024 12:25:02", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olmasından kaynaklı olmasıdır. Kış mevsiminde her yerde ve uygun fiyata bulabileceğiniz hindi etini en lezzetli şekilde hazırlamak isterseniz bu tarifi uygulamanızı tavsiye ederiz. Fırın poşetinde olduğu için sebzelerin ve kendi vitamin değerlerini içinde hapis edeceği için hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir yemek hazırlamış olursunuz. Kolay gelsin.

Fırında Hindi Budu Malzemeleri
Fırında Hindi Budu

İlk olarak hindi budunun üzerine 7. 8 adet bıçağın ucu ile derin çizikler atın. Geniş bir kâsenin içerisine yoğurdu ve mayonezi alın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsağı rendeleyip yoğurtlu karışımın üzerine ilave edin.

Patatesleri soyun. Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışım ile budun her tarafını güzelce bulayın. Budu fırın poşetine yerleştirin. Üzerine patatesleri bütün halde, eğer patatesler çok iri ise ortadan ikiye keserek budun üzerine yerleştirin. Soğanları ilave edin. Yoğurtlu sosun kalanını fırın poşetine ilave edin. Poşetin ağzını en uç kısmından kapatın ve malzemenin içeride güzelce harmanlanması için iki eliniz ile tutarak havada sallayın. Fırın poşetini fırın tepsisine yerleştirip, tam ortasından tırnak büyüklüğünde bir delik açın. Önceden ısınmış fırında ilk olarak 15 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip, bir saat kadar pişirin. Hazır olan yemeğinizi bulgur pilavı ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }