Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Hindi Tandır

Hindi Tandır


Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak ya da fırında pişecekse uygun fırın kabı kullanmak gerekiyor. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içerir. Özel davetlerinizde veya özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindi tandırı sevmeyen yoktur. Kolay ve pratik yemek tarifi olan hindi tandır tarifi ile kısa bir sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi etini bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Hindi etinde besin değeri yüksektir ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direnci artıyor. Hindi etindeki vitamin, minaraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de arttırıyor.

Hindi tandırın malzemeleri

  • 1 adet kemikli hindi budu
  • 1 tane büyük boy kuru soğan,
  • 10 diş sarımsak,
  • 8 dal taze kekik,
  • 3 tane büyük boy patates,
  • 1 tane kalın havuç,
  • Yarım çay bardağı su,
  • 4 kaşık zeytinyağı,
  • Biraz tuz,
  • Biraz karabiber

Hindi tandırın nasıl yapılır?


Öncelikle hindi tandırı yapmak için fırınımızı 200 derece olacak şekilde ayarlayalım. Fırını önceden ısıtmak önemli.

Soğanı eşit bir şekilde dört parçaya bölelim. Sarımsakları bütün kullanacağımız için sadece soymamız yeterli oluyor. Sonra patatesleri ve havuçları iri iri bir şekilde soyalım ve doğrayalım. Hindi etini fırın kabına koymadan önce üzerini bıçak yardımıyla çizelim ama küçük çok derin olmayacak şekilde çizikler atalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Sonra zeytinyağı ve karabiberi ile tuzu bir kapta karıştıralım ve sonra hindi etini bu karışımla ovalım. Ardından soğanları ve sarımsakları etin her yerine yayalım. Son olarak da patateslerle birlikte havuçları da koyalım. Soğanın altta olması ete daha güzel bir koku ve tat verecektir. Son olarak da kekik dallarını en üste yerleştirelim ve üzerine suyu koyalım. Sonra folyo ile kaplayalım ve yarım saat kadar fırında pişirelim. Yarım saat sonra 180 derecede yavaş yavaş pişmesi için fırının derecesini düşürelim. 1 saat bekletelim.1 saatin ardından folyoyu çıkaralım ve 160 dereceye getirdiğimiz fırında üstünün kızarmasını bekleyelim ve yarım saat daha pişirelim ve ardından servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.01.2024 03:54:48
Hindi Tandır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Hindi Tandır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Hindi Tandır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Sülüngiller familyasından olan hindi, adını Hint şehirlerde yetiştirilen...
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hin...
Hindi Izgara Tava
Hindi Izgara Tava
Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arasında yer alır. Biz neden, hindi etini kendi evimizde yapmayalım. Izgara yemekleri hem daha lez...
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiştiriciler çok değişik hastalıklara karşı mücadele etmek zorundadırlar. Ama hastalıklar o kadar değ...
Hindi Eti Kavurma
Hindi Eti Kavurma
Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bi...
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olması...
Fırında Hindi Göğsü
Fırında Hindi Göğsü
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir....
Hindi Kapama
Hindi Kapama
Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etle...
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu için artık çokça tercih edilmekte ve denenmekte olan bir et çeşidi. Benim de severek yaptığım hi...
Erkek Hindi
Erkek Hindi
Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup kümes hayvanlarının en büyüğüdür. Erkek hindiyi dişi hindiden ayıran özelliklerinden biri de kilosudu...
Hindi
Hindi
Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17. Yüzyılın başlarında olmuştur. Eti için yetiştirilen kümes hayvanı olarak bilinirler. Hindi g...
Hindi Füme
Hindi Füme
Hindi Füme, diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes hayvanları bu işleme tabi tutulabilir. Füme işlemi etteki suyu uzaklaştırmak ve etin hiçbir şekilde ...

 

Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Göğsü
Hindi Kapama
Hindi Pirzola
Erkek Hindi
Hindi Tandır
Hindi
Hindi Füme
Hindi Boynu
Hindi Kuluçka Süresi
Beyaz Hindi
Hindi Çorbası
Dişi Hindi
Hindi Yumurtası
Hindi Sote
Hindi Yavrusu
Fırında Hindi Sosu
Hindi Kavurma
Hindi Göğsü
Mantarlı Hindi Sote
Hindi Haşlama
Hindi Yemekleri
Hindi Çeşitleri
Hindi Sosu
Hindi Fırında
Popüler İçerik
Hindi Boynu
Hindi Boynu
Hindi BoynuHindi Boynu İçin Gerekli MalzemelerBir kilo hindi boynuBir yemek kaşığı yoğurtBir yemek kaşığı salçaBir çay bardağı sıvı yağTuz ve kekik bi...
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürme...
Beyaz Hindi
Beyaz Hindi
Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yap...
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette y...
Dişi Hindi
Dişi Hindi
Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısm...
Hindi Yumurtası
Hindi Yumurtası
Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024