hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindi Tandır


Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak yada fırında pişecekse uygun fırın kabı kullanmak gerekiyor. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içerir.  Özel davetlerinizde veya özel misafirlerinize  yapacağınız en güzel yemektir. Hindi tandırı sevmeyen yoktur. Kolay ve pratik yemek tarifi olan hindi tandır tarifi ile kısa bir sürede yemek yapabilirsiniz.  Hindi etini bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Hindi etinde besin değeri yüksektir ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direnci artıyor. Hindi etindeki vitamin, minaraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de arttırıyor.

Hindi tandırın malzemeleri:
  • 1 adet kemikli hindi budu
  • 1 tane büyük boy kuru soğan,
  • 10 diş sarımsak,
  • 8 dal taze kekik,
  • 3 tane büyük boy patates,
  • 1 tane kalın havuç,
  • Yarım çay bardağı su ,
  • 4 kaşık zeytinyağı,
  • Biraz tuz,
  • Biraz karabiber
Hindi tandırın yapılışı:

Öncelikle hindi tandırı yapmak için fırınımızı 200 derece olacak şekilde ayarlayalım.
Hindi Tandır

Fırını önceden ısıtmak önemli 
Soğanı eşit bir şekilde dört parçaya bölelim. Sarımsakları bütün kullanacağımız için sadece soymamız yeterli oluyor. Sonra patatesleri ve havuçları iri iri bir şekilde soyalım ve doğrayalım. Hindi etini fırın kabına koymadan önce üzerini bıçak yardımıyla çizelim ama küçük çok derin olmayacak şekilde çizikler atalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Sonra zeytinyağı ve karabiberi ile tuzu bir kapta karıştıralım ve sonra hindi etini bu karışımla ovalım. Ardından soğanları ve sarımsakları etin her yerine yayalım. Son olarak da patateslerle birlikte havuçları da koyalım. Soğanın altta olması ete daha güzel bir koku ve tat verecektir. Son olarak da kekik dallarını en üste yerleştirelim ve üzerine suyu koyalım. Sonra folyo ile kaplayalım ve yarım saat kadar fırında pişirelim. Yarım saat sonra 180 derecede yavaş yavaş pişmesi için fırının derecesini düşürelim. 1 saat bekletelim.1 saatin ardından folyoyu çıkaralım ve 160 dereceye getirdiğimiz fırında üstünün kızarmasını bekleyelim ve yarım saat daha pişirelim ve ardından servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.01.2016 14:17:05

Hindi Tandır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindi Tandır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018