Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Hindi Göğsü

Hindi Göğsü

Hindi göğsü

Hindi göğsü çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Bu tarifte et yumuşacık ve lokum gibi oluyor. Hindi etini pişirmek için usta olmaya gerek yok. Sadece püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Artık evinizde hindi etini kolayca ve çok lezzetli bir şekilde yapacaksınız. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içeriyor. Özel davetlerinizde ya da özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindiyi sevmeyen yoktur. Hindinin göğsü de çok tatlıdır. Hindi göğüsünden birçok yemek yapılır. Hepsi de çok vitaminli ve sağlıklı oluyor. Hindi etinde bol miktarda B, B1 ve B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca hindi etinde çinko ve potasyum da bulunuyor. Hindi eti kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini arttırıyor. Hindi etindeki vitamin ve mineral bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci arttırıyor.

Hindi göğsü tarifinin malzemeleri

  • 2 tane 1,5 kilo kemikli hindi göğsü eti,
  • 10 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
  • İri taneli tuz,
  • İri taneli taze çekilmiş karabiber,
  • 2 tane soyulmuş ve dilimlenmiş arpacık soğan,
  • 2 bardak tavuk suyu,
  • 2 çorba kaşığı un

Hindi göğsü tarifi nasıl yapılır?


Fırınımızın önceden ısınmış olması gerektiği için ilk önce fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım. Daha sonra hindi göğsümüzün derilerini kâğıt havluyla kuruluyalım. Sonra göğüs kısmı üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine koyalım. Sonra 4 çorba kaşığı tereyağını hindilerin üzerine sürüp, tuz ve karabiberi dökelim. Daha sonra arpacık soğanları tepsinin altına yerleştirip üzerine tavuk suyu dökelim. Sonra tencereyi fırına alıp et termometresi 75 dereceyi gösterene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Daha sonra hindi göğüslerini fırından çıkartıp bir kesme tahtasına alalım. Sonra üzerine folyoyu örtelim. Daha sonra et sosunu hazırlarken hindiyi dinlenmeye bırakalım. Ardından tenceredeki artan suyu küçük bir tencereye alalım ve kısık ateşte kaynatalım. Küçük bir kâsede kalan 2 çorba kaşığı tereyağını ve unu çatalla ezelim. Macun kıvamına gelene kadar ezmeye devam edelim. Daha sonra bu macunu et suyuna karıştıralım. Tuz ve karabiberi de ekleyelim. Koyulaşana kadar pişirelim. Daha sonra hindi göğüs etini kemiğinden ayıralım. Servis tabağına dilimler halinde dizelim. Yanına veya üstüne et sosunu da ekleyelim ve hindi göğsümüz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 12:14:45
Hindi Göğsü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Hindi Göğsü Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Hindi Göğsü"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Sülüngiller familyasından olan hindi, adını Hint şehirlerde yetiştirilen...
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hin...
Hindi Izgara Tava
Hindi Izgara Tava
Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arasında yer alır. Biz neden, hindi etini kendi evimizde yapmayalım. Izgara yemekleri hem daha lez...
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiştiriciler çok değişik hastalıklara karşı mücadele etmek zorundadırlar. Ama hastalıklar o kadar değ...
Hindi Eti Kavurma
Hindi Eti Kavurma
Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bi...
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olması...
Fırında Hindi Göğsü
Fırında Hindi Göğsü
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir....
Hindi Kapama
Hindi Kapama
Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etle...
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu için artık çokça tercih edilmekte ve denenmekte olan bir et çeşidi. Benim de severek yaptığım hi...
Erkek Hindi
Erkek Hindi
Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup kümes hayvanlarının en büyüğüdür. Erkek hindiyi dişi hindiden ayıran özelliklerinden biri de kilosudu...
Hindi Tandır
Hindi Tandır
Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak...
Hindi
Hindi
Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17. Yüzyılın başlarında olmuştur. Eti için yetiştirilen kümes hayvanı olarak bilinirler. Hindi g...

 

Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Göğsü
Hindi Kapama
Hindi Pirzola
Erkek Hindi
Hindi Tandır
Hindi
Hindi Füme
Hindi Boynu
Hindi Kuluçka Süresi
Beyaz Hindi
Hindi Çorbası
Dişi Hindi
Hindi Yumurtası
Hindi Sote
Hindi Yavrusu
Fırında Hindi Sosu
Hindi Kavurma
Hindi Göğsü
Mantarlı Hindi Sote
Hindi Haşlama
Hindi Yemekleri
Hindi Çeşitleri
Hindi Sosu
Hindi Fırında
Popüler İçerik
Hindi Füme
Hindi Füme
Hindi Füme, Diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ...
Hindi Boynu
Hindi Boynu
Hindi BoynuHindi Boynu İçin Gerekli MalzemelerBir kilo hindi boynuBir yemek kaşığı yoğurtBir yemek kaşığı salçaBir çay bardağı sıvı yağTuz ve kekik bi...
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürme...
Beyaz Hindi
Beyaz Hindi
Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yap...
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette y...
Dişi Hindi
Dişi Hindi
Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısm...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2024